Hundekurser

Foredrag og opvisning ved registrede schweisshundeførere


Dato og tid

Tirsdag d. 3. maj 2016 kl. 19:00 til 21:30

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 3. maj 2016 kl. 18:00

Sted

Jægerne Århus
Grimhøjvej 20
8220 Brabrand
Denmark

Arrangør

Hundekurser
+45 21704332
yderup@gmail.com

”Schweiss” er det tyske ord for vildtblod. I dansk jægersprog bruges det blandt andet om blod fra hjortevildt, og det har givet navn til schweisshundene, der er optrænet til at opspore anskudt eller påkørt hjortevildt.

Nu da bukkejagten nærmer sig, har Jægerne Aarhus inviteret hele 3 registrerede schweisshundeførere til et foredrag, samt en opvisning af det arbejde de udfører og til en snak om, hvordan vi forholder os, når skuddet desværre ikke sad helt som planlagt, eller hvis man er så uheldig at påkøre et dyr.

Jørgen Olsen (Silkeborg), Peter Kristensen (Tranbjerg) samt Ove Stephansen (Højbjerg) kommer og fortæller om det store arbejde der ligger i, at uddanne en hund til registeret, samt deres oplevelser som registrerede schweisshundeførere i en travl bukkesæson.

Jørgen Olsen har to hunde i registeret: En Ruhåret hønsehund samt en Labrador
Peter Kristensen har en hund i registeret: En Labrador
Ove Stephansen har to hunde i registeret: En Bayersk bjergschweisshund og en Tysk wachtelhund

Foruden foredraget vil der være en praktisk visning udenfor, hvor der vil blive skudt på et dyr for at vise 5-6 anskudssteder. Der vises løbsskud, kæbeskud, tarpskud, kølleskud og maveskud.
Der laves to spor som hundene vil udrede. Det ene spor har vi deltagere fået lov at gå rundt på, for at vise, hvordan eftersøgning på egen hånd påvirker schweisshundens arbejde. Det andet lader vi hundene udrede uden vores indblanding.

Alle er velkomne til dette arrangement som er gratis at deltage i. Dog beder vi jer tilmelde jer af pladshensyn samt indkøb af forfriskninger.

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Hundekurser
+45 21704332
yderup@gmail.com